IziDoc
Meniu

Blog

Abcesul dentar, ce ar trebui să știm

Abcesul dentar este o afecțiune orală des întâlnita, pe care mulți dintre noi am experimentat-o la un moment dat în viață. Iată ce este bine sa știm despre aceasta „surpriză” neplăcută.

Abcesul dentar este o afecțiune infecțioasa, de cauză bacteriană, care are punctul de plecare la nivelul țesutului dentar sau la nivelul ligamentelor care susțin dintele. Acesta afectează țesutul pulpar, osul alveolar (țesutul osos care susține dintele) și gingia.

Citește mai mult   +

Fii smart financiar în 2022!

Probabil te-ai gândit și tu cum ai putea să economisești mai mulți bani anul acesta. Dacă nu știi de unde să pornești, avem noi câteva mici sfaturi care s-ar putea să îți fie de folos. De la regula 50/30/20 la beneficiile oferite de angajator, toate acestea te pot ajuta.

Citește mai mult   +

Impactul pandemiei Covid-19 asupra sanatatii orale

Dezastru dentar – aceasta este expresia care sumarizeaza consecintele unui an de izolare datorita pandemiei Covid-19 asupra sanatatii orale a oamenilor, prin cresterea numarului de carii dentare si avansarea bolilor gingivale, conform FDI World Dental Federation.

Citește mai mult   +

Mituri și adevăruri despre albirea dentară

Cui nu-i plac zâmbetele impecabile ale starurilor, cu dinți albi strălucitori și aliniați perfect? Mai ales că tratamente de albire sunt disponibile la medicul dentist sau chiar in comerț. E bine însă să știm exact ce implică albirea dinților pentru a lua cea mai bună decizie.

Citește mai mult   +

Implanturi dentare sau punți dentare?

Pierderea dinților este destul de frecventă, apărând în urma unor carii extinse sau a afecțiunilor parodontale. Se recomandă înlocuirea cât mai rapidă a acestora, pentru a nu afecta poziția dinților vecini și eficiența masticației. Soluțiile existente pentru dinții lipsă includ punți dentare clasice sau restaurare pe bază de implanturi dentare.

Citește mai mult   +