IziDoc
Meniu

Blog

Cele 9 super-puteri ale zâmbetului tău

Numeroase studii au demonstrat deja ca există o lungă listă de beneficii ale zâmbitului. Pe lângă cele deja cunoscute ale zâmbetului, cercetătorii de la Universitatea din Missouri-Kansas City (UMKC) mai adaugă două recente la această listă. Vom începe cu cele mai recente și vom continua cu cele de care poate ați mai auzit deja.

CITEȘTE MAI MULT   +

De ce sănătatea orala ar trebui să ne preocupe mai mult

În mod normal, primul lucru pe care îl facem dimineața după ce ne trezim, este să ne spălăm pe dinți. Astfel, începem o nouă zi cu dinți curați și respirație plăcut mirositoare.

În multe cazuri însă, zâmbetul nu este tocmai cel pe care ni l-am dori. Fiecare dinte este expus atacului cariilor, iar o igienă orală deficitară și lipsa vizitelor regulate la medicul dentist pot conduce la situații în care ne dăm seama prea târziu de afectarea unuia sau mai multor dinți.

CITEȘTE MAI MULT   +

Beneficiile medicale dentare, un must-have

Piața de beneficii pentru angajați din România cunoaște un trend crescător deja de câțiva ani, datorat în principal conștientizării necesității de a loializa angajații, dar și pe fondul unei oferte din ce in ce mai variate pe acest segment.

Oferirea unui abonament medical angajaților tinde să devină un beneficiu standard, ce dovedește în primul rând grija pentru sănătatea acestora, dorința de a le facilita accesul la clinici dotate modern, cu o abordare mai prietenoasă, posibilitatea beneficierii de unele analize si consultații gratuite, precum și de reduceri la diverse proceduri. Toate acestea au menirea de a avea efect în primul rând în prevenția apariției unor afecțiuni. Un angajat sănătos este un angajat mai productiv la locul de muncă, acesta fiind beneficiul final al angajatorului.

CITEȘTE MAI MULT   +

Relația între boli și sănătatea orală

Pe lângă disconfort și un zâmbet mai puțin atractiv, dinții prost îngrijiți pot cauza și alte probleme serioase în organism. La fel cum probleme cronice de sănătate pot afecta la rândul lor starea danturii.

Astfel de riscuri sunt de cele mai multe ori necunoscute, iar principala cauză este lipsa controalelor regulate la dentist și a unei educații dentare concentrate pe prevenție.

CITEȘTE MAI MULT   +