IziDoc
Meniu

Blog

Când ai nevoie de aparat dentar?

Aparatul dentar a devenit des întâlnit în zilele noastre, atât la copii cât și la adulți. Versiunile moderne sunt mult mai prietenoase decât în trecut, fiind mai puțin deranjante vizual, mai confortabile și mai ușor de întreținut. Dar cum știi când ai nevoie de aparat dentar?

Citește mai mult   +

Importanța periajului dentar corect

Pentru a avea o dantură sănătoasă, este important să urmezi câteva reguli, ce îți pot salva nu numai zâmbetul atractiv, dar și suferința fizică și finanțele.

Citește mai mult   +

Ce este și cum ne ajută detartrajul dentar?

Detartrajul dentar este o tehnică de curățare a dinților de placă și tartru, acestea fiind responsabile în multe cazuri de apariția cariilor, mirosurilor neplăcute și favorizarea altor boli dentare.

Procedura de detartraj se realizează in câțiva pași:

Citește mai mult   +

Avantajele irigatorului bucal

La fel cum periuța clasică pierde din ce în ce mai mult teren în favoarea periuțelor de dinți electrice, irigatorul bucal sau dușul bucal este înlocuitorul mai comod și mai atractiv al aței dentare pentru zonele mai greu accesibile.

Citește mai mult   +

Abcesul dentar, ce ar trebui să știm

Abcesul dentar este o afecțiune orală des întâlnita, pe care mulți dintre noi am experimentat-o la un moment dat în viață. Iată ce este bine sa știm despre aceasta „surpriză” neplăcută.

Abcesul dentar este o afecțiune infecțioasa, de cauză bacteriană, care are punctul de plecare la nivelul țesutului dentar sau la nivelul ligamentelor care susțin dintele. Acesta afectează țesutul pulpar, osul alveolar (țesutul osos care susține dintele) și gingia.

Citește mai mult   +