IziDoc
Meniu

Blog

Implanturi dentare sau punți dentare?

Pierderea dinților este destul de frecventă, apărând în urma unor carii extinse sau a afecțiunilor parodontale. Se recomandă înlocuirea cât mai rapidă a acestora, pentru a nu afecta poziția dinților vecini și eficiența masticației. Soluțiile existente pentru dinții lipsă includ punți dentare clasice sau restaurare pe bază de implanturi dentare.

Read more   +

1 din 4 adulți evită să zâmbească din cauza aspectului danturii

Problemele dentare afectează calitatea vieții, acest lucru este clar. Persoanele afectate pot deveni mult mai timide în a lua cuvântul într-o ședință sau în discuțiile cu clienți, își pot reduce participarea la activitățile sociale sau își pot limita activitățile de zi cu zi din cauza sănătății orale precare. 1 din 4 adulți evită să zâmbească din cauza aspectului danturii, iar 1 din 5 simt chiar anxietate cu privire la acesta.

Read more   +

Importanța prevenției dentare pentru angajați

După cum probabil știi deja, sănătatea dentară se află în strânsă legătură cu sănătatea generală. Probleme dentare nu au efect doar asupra dinților. De cele mai multe ori pot afecta atât sănătatea fizică cât și cea psihică, putând avea efecte asupra alimentației și încrederii în sine. Tocmai de aceea prevenția dentară joacă, sau ar trebui să joace un rol important în viața fiecăruia dintre noi.

Read more   +

Cum influențează dieta sănătatea dentară?

Cum influențează dieta sănătatea dentară? Ei bine, corpul tău este o mașinărie complexă și tot ceea ce mănânci are o influență asupra sănătății tale generale cât și dentare. De-a lungul timpului, specialiștii au găsit o legătură strânsă între nutriție și sănătatea dentară. Tot ceea ce mănânci poate avea efecte pozitive sau negative asupra dinților tăi.

Read more   +

Wellbeing-ul angajaților devine și mai relevant.

În noul mod de lucru, angajaţii lucrează mai mult de acasă. Ne-am obişnuit deja şi ştim că va dura, în primul rând din motive de protecţie a sănătăţii. Ceea ce mai aduce nou însă această situaţie, este creşterea nevoii de retenţie a angajaţilor. Din cauza activităţii exclusiv online, piaţa muncii devine una internaţională pentru angajaţi, ei putând să înlocuiască angajatul local. În acest context, orientarea spre wellbeing-ul acestora poate face diferenţa.

Read more   +