IziDoc
Meniu
Importanța prevenției dentare pentru angajați

Importanța prevenției dentare pentru angajați

După cum probabil știi deja, sănătatea dentară se află în strânsă legătură cu sănătatea generală. Probleme dentare nu au efect doar asupra dinților. De cele mai multe ori pot afecta atât sănătatea fizică cât și cea psihică, putând avea efecte asupra alimentației și încrederii în sine. Tocmai de aceea prevenția dentară joacă, sau ar trebui să joace un rol important în viața fiecăruia dintre noi.

Prevenția dentară este importantă deoarece poate ajuta la evitarea episoadelor acute dureroase și reducerea costurilor de tratament. Nu doar atât, dar îți păstrează dinții sănătoși. Și până la urmă știm cu toții că este mai bine sa previi decât să tratezi.

Care este scopul prevenției?

Scopul medicinei dentare preventive este identificarea și oprirea evoluției cariilor, bolilor parodontale și anomaliilor dento-maxilare. Tocmai de aceea, în timpul vizitei la medicul dentist, în cadrul prevenției, acesta va realiza următoarele:

  • Îndepărtarea plăcii bacteriene prin detartraj
  • Periaj și air-flow
  • Fluorizare dentară

De ce să-ți motivezi angajații să facă vizite anuale de prevenție la medicul dentist?

Sănătatea dentară este în strânsă legătură cu cea fizică și psihică. Acestea pot avea, fie că vrem sau nu, impact asupra felului în care angajații își fac treaba la locul de muncă. Tocmai de aceea, pe termen lung, promovarea la locul de muncă a prevenției dentare poate fi un avantaj pentru tine ca angajator. Prin creșterea obișnuinței controalelor regulate și a depistării precoce a afecțiunilor dentare, angajații vor avea o dantură mai sănătoasă, mai multă încredere de sine și rezultate mai bune. În plus, va scădea absenteismul datorat urgențelor apărute, iar bunăstarea financiară a acestora nu va fi afectată de astfel de cheltuieli neprevăzute. 

Cum poți face asta?

Există mai multe metode de a promova prevenția dentară în rândul angajaților tăi. Puteți organiza o zi în cadrul companiei denumită “Ziua Controlului Stomatologic”, în care angajații să primească liber pentru controlul dentar periodic, iar în urma prezentării unei dovezi de realizare a controlului, puteți organiza o tombola cu mici premii de recompensare.

Un alt avantaj pentru angajați ar fi oferirea de către angajator a unei soluții de beneficii dentare, care pe lângă posibilitatea alegerii facile a medicului dentist din rețeaua furnizorului, ajută prin avantajele financiare, concretizate prin servicii de prevenție gratuite și reduceri de preț la tratamentele dentare.

Cel mai simplu mod de a face asta este prin achiziționarea unui abonament IziDoc pentru toți angajații tăi. Abonamentul IziDoc facilitează accesul angajaților la servicii medicale dentare de calitate și este gândit ca o soluție de rezolvare și prevenire a problemelor dentare.

Importanța prevenției dentare pentru angajați