IziDoc
Meniu
Cum să creezi un program de wellbeing pentru angajați

Cum să creezi un program de wellbeing pentru angajați

Companiile inca se confrunta cu adoptarea unui program de wellbeing la locul de munca. Din punct de vedere istoric, initiativele de acest gen nu erau considerate atat de importante si nu erau o prioritate pentru multi angajatori. Cu toate acestea, lucrurile se schimba.

Intrucat aceste vremuri dificile au un impact semnificativ asupra bunastarii angajatilor si asupra muncii depuse de ei, tot mai multe companii preiau sau incearca sa preia aceasta initiativa si sa investeasca in “employee wellbeing”.

Ce este employee wellbeing sau bunastarea angajatilor?

Employee wellbeing sau bunastarea angajatilor se refera la impactul pe care munca acestora o are asupra sanatatii si fericirii lor generale. Când vorbim despre bunastare, vorbim despre un balans intre sanatatea fizica si cea mentala.

Starea de bine la locul de munca este influentata de mai multi factori - unii fizici, altii sociali, altii psihologici sau de mediu.

Cum sa incepi un program de wellbeing?

Ai nevoie de un plan. Trebuie sa definesti exact ce doresti sa realizezi si sa faci o lista cu toate obiectivele pe care vrei sa le atingi. Vei avea nevoie de un buget si vei avea nevoie de o strategie pentru a depasi numeroasele bariere care pot sta in calea programului de wellbeing.

Toate acestea suna putin coplesitor? Nu ai nevoie decat de putina inspiratie.

De exemplu, IziDoc ofera un abonament dentar special pentru asta, prin care tu le poti oferi angajatilor tai acces la o retea larga de medici specialisti, si unde pot profita de reduceri sau servicii gratuite.

Daca vrei sa afli ce fac companiile mai mari pentru programul lor de wellbeing mai jos am colectat cat detalii despre aceasta.

Google

Exista o pagina pe site-ul de cariera Google numita „How We Care for Googlers”, unde poti gasi manualul lor pentru “employee wellbeing”. Google are scheme concepute pentru a-si ajuta angajatii sa petreaca cat mai mult timp cu familiile lor, cum ar fi politici generoase de concediu parental si planuri de economii la pensie.

Microsoft

Obiectivul Microsoft este să se concentreze pe „scoaterea la bun sfarsit a oamenilor, sustinerea obiectivelor lor si permiterea acestora sa gaseasca un sens profund in munca lor”.

Schemele lor de “employee wellbeing” implica un minim de 12 saptamani de concediu familial platit, intalniri desfasurate in locatii impadurite linistitoare si multe oportunitati extinse de dezvoltare personala, orientate spre viitor. Se pune un mare accent pe invatare, cu relatii puternice intre personal si manageri.

Netflix

Punctul lor principal in programul de wellbeing? Timp liber nelimitat si pana la un an de plata pentru noii parinti. (Acest lucru se aplica mai multe in Statele Unite, dar poate fi un punct important si la noi, daca e sa consideram concediu de paternitate.)

Totul este sa va asigurati ca angajatii isi pot face treaba fara sa va faceti griji cu privire la ce se intampla acasa. Daca exista vreodata modificari majore ale circumstantelor cuiva - indiferent dacă este vorba despre un copil nou, o pisica noua, o urgenta de familie sau altceva complet neasteptat - angajatii Netflix isi pot lua liber, fara preaviz si fara intrebari.

Ce poti sa inveti de la companiile mari?

Chiar daca au sali de relaxare sau sali de sport proprii, toate afacerile enumerate mai sus au pastrat lucrurile relativ simple.

Comun pentru aproape orice program bun de employee wellbeing este un accent pe:

  • Sanatate, miscare si nutritie
  • Acces la natura si multa lumina naturala
  • Program de lucru flexibil
  • Un accent pus pe un echilibru bun intre viata si viata pentru toata lumea

Asadar, daca doriti sa incepeti propriul program de bunastare a angajatilor, incepeti cu aceste obiective în minte.

Cum să creezi un program de wellbeing pentru angajați